FDA/UMD CERSI pJIA Drug Development Workshop October 2nd, 2019 FDA White Oak, Great Room DRAFT Agenda

Introduction		
8-8:05	Opening Remarks (5 min)	
	Nikolay Nikolov, MD	
8:05-8:20	Regulatory Landscape (15 min)	
	Carolyn Yancey, MD	
8:20-8:30	Scientific Necessity in the Context of Extrapolation of Adult Efficacy Data to Pediatric	
	Patients (10 min)	
	Skip Nelson, MD	
Session 1	Disease Similarity RA/pJIA	
8:30-8:45	Epidemiology and Natural History of pJIA (15 min)	
	Robert A Colbert, MD (NIH)	
8:45-9:00	Similarities and Differences between RA and pJIA (15min)	
	Peter Nigrovic, MD	
9:00-9:15	Treatment Paradigm and Armamentarium of Products used in pJIA (15 min)	
	Dan Lovell, MD	
9:15-9:45	Panel Discussion and Q/A (30 min)	
	Panelists: Carolyn Yancey, Robert A Colbert (NIH), Jay Mehta, Peter Nigrovic, Ricardo	
	Suehiro, Skip Nelson Moderators: Rachel Glaser, MD (FDA) and TBD	
9:45-10:00	am BREAK	
Session 2: Dose Selection and Role of Modeling and Simulation		
10:00-	Regulatory Perspective on Dose Selection (15 min)	
10:15	Renu Singh, PhD (FDA)	
10:15-	Case Study 1: Industry Perspective (15 min)	
10:30	Nael Mostafa, PhD (AbbVie)	
10:30-	Use of Exposure-Response Information in Pediatric Drug Development (20 min)	
10:50	Marc Gastonguay, PhD (Metrum Research Group)	
10:50-	Panel Discussion and Q/A (40 min)	
11:30	Panelists: Nikolay Nikolov, Nael Mostafa, Mara Becker, April Bingham, Suzette Peng,	
	Vikram Sinha, Chandrahas Sahajwalla, Yaning Wang	
44.00.40.0	Moderators: Lily Mulugeta and Marc Gastonguay	
11:30-12:3		
Session 3	: Trial Design Considerations	

FDA/UMD CERSI pJIA Drug Development Workshop October 2nd, 2019 FDA White Oak, Great Room DRAFT Agenda

12:30-	Landscape of pJIA Drug Development: Regulatory Perspective (20 min)
12:50	Jianmeng Chen, PhD (FDA)
	Summary of clinical programs submitted and reviewed by FDA
12:50-	Two Phase 3 trials of Remicade and Simponi in patients with Juvenile Idiopathic
1:10	arthritis: Lessons Learned (20 min)
	TBD (J&J)
1:10-1:25	Industry Perspective on Enrollment Difficulties in Pediatric Trials (15 min)
1.10-1.25	TBD
1:25-2:00	Alternative Approaches and Trial Design:
	1. Bayesian Borrowing of Data (adult/historical), Active Control Trials, (20
	min)
	Rebecca Rothwell, PhD (FDA)
	2. Enrolling Pediatric Patients into Adult Trials (15 min)
	Lisa Imundo, MD
2:00-2:15 E	
2:15-3:45	Panel Discussion and Q/A (1.5 hrs)
	Panelists: Nikolay Nikolov, Rebecca Rothwell, Dawn Territo, Ricardo Suehiro, Laura
	Schanberg, Hermine Bruner, patient representative (TBD), Issam Zineh
	Moderators: Lynne Yao, MD (FDA) and Lisa Rider, MD (NIH)
3:45-4:05	Summary Remarks (20 min) TBD
4:05-4:15	Closing Remarks (10 min) Nikolay Nikolov, MD